Verkeersongeluk

Baby uit auto geslingerd na botsing, lange file na afsluiting van A58 bij Breda

Foto iStock

Een baby van 10 maanden en haar 29-jarige moeder uit Tilburg zijn dinsdag gewond geraakt bij een ongeluk op de A58 bij Breda. De baby werd uit de auto geslingerd toen die tegen de vangrail botste. Het meisje kwam op het wegdek terecht. Moeder en baby zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie kon niets zeggen over hun toestand. Een 18-jarige man uit Tilburg bestuurde de auto. Na het ongeluk was de snelweg urenlang afgesloten, ook tijdens de avondspits. De VerkeersInformatieDienst (VID) telde aan het einde van de avondspits nog 41 kilometer file rond de stad. Volgens de politie heeft een chauffeur direct na het ongeluk de weg geblokkeerd met zijn vrachtwagen. Op die manier beschermde hij de slachtoffers. (ANP)