Rechtszaak

Justitie Bonaire eist 25 jaar cel voor fatale schoten op agent

Het Openbaar Ministerie op Bonaire heeft dinsdag gevangenisstraffen van 15 tot 25 jaar geëist voor de moord op de Nederlandse politieman Ferry Bakx. In de zaak staan zes Venezolaanse ‘huurlingen’ en hun vermeende opdrachtgever van Bonaire terecht. De uit Noord-Brabant afkomstige Bakx werkte sinds 2013 op het eiland. In augustus vorig jaar werd de agent doodgeschoten toen hij een bende overvallers achtervolgde. Justitie eiste de hoogste straf van 25 jaar tegen de 25-jarige man uit Venezuela die heeft bekend dat hij de fatale schoten heeft gelost. De Bonairiaanse ‘criminele koppelbaas’ hoorde 20 jaar tegen zich eisen. Het OM zegt tot de hoge eisen te zijn gekomen omdat de gewelddadige overval en moord veel angst en onrust hebben veroorzaakt onder de bevolking van het eiland. (ANP)