Kom in de lezersjury van de ECI Literatuurprijs 2017

Een jury van 50 lezers, 25 uit Nederland en 25 uit Vlaanderen, maakt onder leiding van juryvoorzitter Peter Vandermeersch een keuze uit de Shortlist van de ECI Literatuurprijs 2017.

De ECI Literatuurprijs is op zoek naar bevlogen lezers voor de jury van de Lezersprijs. Vorig jaar werd deze voor het eerst uitgereikt en dat was zo’n succes dat we het dit jaar weer doen. Een jury van 50 lezers, 25 uit Nederland en 25 uit Vlaanderen, maakt onder leiding van juryvoorzitter Peter Vandermeersch een keuze uit de shortlist van de ECI Literatuurprijs 2017. Die shortlist wordt door de vakjury op 13 september 2017 vastgesteld.

Wat verwachten we van een jurylid van de Lezersprijs?

  • Dat u aanwezig bent bij de startbijeenkomst in Den Haag op zondagmiddag 24 september waar ook de boeken worden uitgedeeld
  • Dat u aanwezig bent bij het juryberaad op donderdag 9 november om 16.00 uur in de Bibliotheek in Den Haag. U bent die avond ook welkom bij de uitreiking die om 20.00 uur plaatsvindt in het Theater aan het Spui.
  • Dat u getrouw de zes boeken leest en er een oordeel over vormt
  • Dat u (bij voorkeur) actief meediscussieert op de site van de ECI Lezersprijs en de facebookpagina van de ECI Lezersprijs.

Om in aanmerking te komen voor een plek in de Lezersjury vragen wij u onderstaand formulier in te vullen, waarin u naast uw contactgegevens ook een korte motivatie geeft waarom u de ideale kandidaat bent voor de Lezersjury.

Update: de aanmelding is gesloten. Als u zich heeft ingeschreven dat hoort u van ons of u al dan niet tot de Lezersjury bent toegelaten.