Fraile wint etappe elf Giro, Dumoulin houdt roze trui

Ook de nummer drie van het algemeen klassement Bauke Mollema liep geen schade op.

De Spanjaard Omar Fraile van Team Dimension Data.
De Spanjaard Omar Fraile van Team Dimension Data. Foto Alessandro Di Meo/ANSA via AP

De Spanjaard Omar Fraile is de winnaar van de elfde etappe in de Giro d’Italia. Drager van de roze leiderstrui Tom Dumoulin kwam de lastige rit van Florence naar Bagna di Romagna goed door en behoudt de roze leiderstrui.

De elfde etappe was er een met vier pittige beklimmingen. Fraile bleek uiteindelijk de snelste van een kopgroep van vier, met naast Fraile ook Pierre Rolland, Rui Costa en Tanel Kangert. Eerder op de dag had Fraile samen met Sky-renner Mikel Landa geprobeerd te ontsnappen. Het duo werd echter teruggehaald door de achtervolgers.

Twitter avatar CatherinesSV Catherine’s SV #Giro100 klassement stage 11
Kruijwijk uit de top 10 https://t.co/l5txSjWuF4

Dumoulin gaf niets toe op de klassementsrenners en behoudt daardoor de roze trui, gevolgd door Nairo Quintana (2.23) en Bauke Mollema (2.38). Nederlander Steven Kruijswijk kwam driekwart minuut achter de groep-Dumoulin binnen en valt daarmee uit de top-10.

Lees ook: Dumoulin wint tijdrit in Giro, en pakt het roze

Dinsdag won Tom Dumoulin op overtuigende wijze de tijdrit en legde daarmee beslag op de roze trui.