Examenvlog: help, havo economie! Voor het eerst wist ik niet wat te doen

Tijdens de examenperiode vloggen examenkandidaten Babette, Elias en Angel over de eindexamens. Over waardeloze examens, geniale teksten, lastige vragen. Over breakdowns en stressende ouders. Volg de NRC-examenvloggers hier.

Economie was het moeilijkste examen tot nu toe, vlogt havo-leerling Elias Marseille. Voor het eerst wist hij niet wat er van hem gevraagd werd. Dat wordt compenseren.

Eerdere vlogs:

Duits viel tegen maandag, vlogt vwo’er Babette Schutte. Dat wordt een onvoldoende. Maar wiskunde C was wel te doen. Ze heeft ook nog een tip voor alle examenkandidaten: stop met kijken naar die correctievoorschriften. Die verhogen de stress. Tweelingbroer Cas doet een dansje.

Angel Knel (16) en Denice Vlielander (16) hadden verwacht dat het vmbo-examen Nederlands wel wat moeilijker zou zijn. Maar het was een makkie. Het was hun eerste examenvak deze week.

Elias Marseille (17) over het havo-examen Nederlands donderdag. “Dat viel eigenlijk best wel mee”.

‘Lieve cito, wat was dát?’. De tweeling Babette en Cas Schutte deed woensdag vwo-examen in Nederlands. En ze vonden het “waardeloos”.

Lees ook: Wie heeft er meer stress: de kinderen of de ouders?

Vlogs in de aanloop naar de examens:

Elias Marseille (17)

Scholier: Elias (17, doet havo-eindexamen op de OSG De Hogeberg).
Gezin: Hans Marseille (57,dominee) en Wikke Huizing (50, dominee), Felix (15, 4 vwo) en Hester (14, 2e klas havo/vwo).
Woonplaats: Den Burg, Texel.

Babette Schutte (17)

Scholieren: de tweeling Cas en Babette Schutte (17) doet vwo-examen aan het Visser ’t Hooft Lyceum in Leiden.
Ouders: Sheila Elkerbout (58, kinderhypnotherapeut) en Henk Schutte (61, docent anatomie aan de VU). Oudere broer en zus zijn al het huis uit.

Angel Knel (16)

Scholier: Angel Knel (16), doet haar mavo-examen op de Palmentuin in Rotterdam-Zuid.
Ouder: moeder Sherida Knel (46), voormalig buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) van stadsvervoerder RET, nu arbeidsongeschikt.