In beeld

De blije gezichten van Ede

De meeste gelukkige mensen wonen in Ede, zo stelt de Atlas voor Gemeenten. Welvarend. Hoogopgeleid. Christelijk. Getrouwd. 65-plusser. Zonder thuiswonende kinderen. En autochtoon. Stedelingen met dit signalement maken in Nederland de grootste kans op geluk. Fotograaf Bram Petraeus ging op zoek naar gelukkige Edenaren en vroeg hen wat ze gelukkig maakt.
Alles over fotografie vind je voortaan op onze fotografiepagina In Beeld.
Karima Helweh Abidi (29), mede-eigenaar van Chocolata en psycholoog, samen met haar dochter Nora (2 j): "Mijn man en dochter zijn mijn grote liefde. Die maken mij gelukkig."
Bram Petraeus
Cees Plater (59), bloemist: "Ik verdien hier al 45 jaar met veel plezier mijn boterham als bloemist."
Bram Petraeus
Thea Rothuis, (51): "Ik ben blij dat ik nog van alles kan. Borduren en mijn postzegelverzameling maken mij gelukkig, ik kom hier tijd te kort voor. Ik ben hier geboren en getogen en zou niet meer willen vertrekken uit Ede."
Bram Petraeus
Agnes Halewijn (54), verpleegkundige: "Ik koester mijn goede gezondheid. Sporten maakt mij ook gelukkig. Ik hoef niet rijk te zijn, als ik maar goed kan voorzien in mijn levensonderhoud. Ik heb een leuke baan met leuke collega's en natuurlijk mijn kinderen die goed gaan. Samenzijn met familie, elkaar bijstaan in moeilijke tijden en de goeie dingen van het leven delen, zoveel redenen om gelukkig te zijn."
Bram Petraeus
Jonathan van Vulpen (4) zit in groep 1: "Ik ben gelukkig als ik met mijn broertjes en mama ben en als ik school speel in de ziekenhuishoek en de bouwhoek."
Bram Petraeus.
Zuhdu Elveren (47), imam van Turkse moskee in Ede: "Ik bid voor Allah en ik ben blij met mijn familie. Als ik andere mensen zie glimlachen, word ik gelukkig."
Bram Petraeus
Nienke Hoveling (14) wordt gelukkig van Ede, de gezellige sfeer: "Als ik hier over straat loop, lijkt het wel alsof ik iedereen ken."
Bram Petraeus
Jan Mulder (64), eigenaar van café Ome Jan: "Ik ben gelukkig met tevreden, blije klanten. Als mensen hier genieten van een borrel in mijn kroeg, word ik daar zelf ook gelukkig van."
Bram Petraeus
Marijke Hooier (63), huisvrouw: "Ik geniet heel erg van de rust in Ede, ik fiets hier elke week wel in de natuur en met mooi weer zelfs iedere dag."
Bram Petraeus
Stefan Becx (19), student voeding en diëtetiek: 'Ik word gelukkig van mijn vrijheid, ik kan doen wat ik wil. Ik geniet van sporten, ben graag met vrienden onder het genot van een drankje. Geluk zit het hem in kleine dingen van het leven."
Bram Petraeus
Marleen van der Burg (28) moeder: "Ik ben gelukkig in Ede. Je hebt hier bos en hei. Mijn familie en vrienden wonen in Ede. Ik ben er geboren, dus weet ook niet beter."
Bram Petraeus
Fatih Eroglu 30 jaar, kapper: "Veel zon maakt mij gelukkig. Ik ga graag naar mijn ouders in Turkije. Ook voetbal kijken maakt mij gelukkig, vooral als Fenerbahce speelt."
Bram Petraeus
Larissa van Essen (14), studente: "Al mijn vrienden wonen hier, ook al wil ik later in Amsterdam of Arnhem studeren, toch ben ik nu heel blij dat al mijn vrienden hier in Ede wonen."
Bram Petraeus