Studentenvereniging

Justitie vervolgt Vindicat-lid voor zwaar hoofdletsel

Het Openbaar Ministerie gaat een 24-jarig lid van de Groningse studentenvereniging Vindicat vervolgen. De man wordt verdacht van zware mishandeling van een aspirant-lid bij een ontgroening vorige zomer, aldus het Openbaar Ministerie maandag. Justitie begon vorig jaar een strafrechtelijk onderzoek wegens „de ernst en de impact van het incident”. Het slachtoffer werd met hoofdletsel in het ziekenhuis opgenomen nadat iemand op zijn hoofd zou hebben gestaan. Zes ouderejaars werden voor de rest van de ontgroening geschorst. Vindicat kwam in dezelfde periode in opspraak door het uitlekken van een zogenoemde bangalijst van 22 vrouwen die op aantrekkelijkheid werden beoordeeld. Vanaf augustus dit jaar gelden in Groningen strengere regels voor studentenverenigingen. Als zij zich schuldig maken aan geestelijk of lichamelijk geweld, verspelen ze hun bestuursbeurzen. (NRC)