Recensie

Recensie

Rapper Josylvio praat over de codes van de straat

In de eerste seconden van 2 Gezichten inhaleert Josylvio een joint en zegt hij: „Het is snel gegaan, man.” Vorig jaar stond zijn debuutalbum Ma3seb zonder veel fanfare vijf maanden in de hitlijsten; 2 Gezichten kwam deze maand binnen op nummer 2. Josylvio is in korte tijd een eredivisie-rapper geworden. Zijn album-intro zet de toon. Op een onderkoelde productie van Van Klasse-labelbaas Esko, is hij intiem en trots, melancholisch en strijdbaar.

Het lijkt op 2 Gezichten vaak alsof hij rechtstreeks met vrienden praat over codes van de straat. Josylvio herhaalt graag dat hij zich focust op geld in plaats van vrouwen; hij praat niet met politie en draagt zijn moeder op handen. Zijn flow is prettig; soms rauw afgevuurd, dan ontspannen en steeds gecombineerd met elektronisch bewerkte melodieën op vaak sfeervolle producties. Ooit leefde Josylvio tussen lege koelkasten en radicale gedachten, rapt hij. Het is snel gegaan.