Haatdragende boodschappen

Google versoepelt advertentiebeleid

Google versoepelt zijn advertentiebeleid door voortaan individuele internetpagina’s die niet aan de richtlijnen voldoen te weren van het advertentieplatform. Door de stap zullen sites minder vaak worden geweerd van het platform. Voorheen blokkeerde Google websites waarop één of meer artikelen stonden die niet aan de richtlijnen voldeden. Nu kan Google besluiten geen advertenties te tonen naast omstreden artikelen, maar de site als geheel toegang blijven verschaffen tot advertentieplatform AdSense. Critici noemen de stap een overwinning voor sites die nepnieuws en haatdragende boodschappen combineren met minder omstreden materiaal. Google scherpte zijn advertentiebeleid in maart aan nadat bedrijven hadden geklaagd dat ze hun advertenties in extremistische video’s zagen langskomen. (NRC)