In beeld

Een dag ontmoetingen

Vandaag ontmoeten de Turkse president Erdogan en de Amerikaanse president Trump elkaar in Washington. Het is een van de vele ontmoetingen die vandaag plaatsvinden. Elke dag vinden er in het diplomatieke verkeer op allerlei niveaus ontmoetingen plaats; tussen staatshoofden, ministers of hoge ambtenaren onderling. De fotoredactie zet er enkele van vandaag op een rij.
Bij de Verenigde Naties in Genève ontmoeten de VN-Syriëgezant Staffan De Mistura (l) en de onderhandelaar namens de Syrische regering Bashar Ja'afari elkaar om te spreken over de oorlog in Syrië.
Denis Balibouse/Reuters
De kersverse Franse president Emmanuel Macron poseert onder meer met Patrick Baumann (l) van de evaluatiecommissie van het IOC voor het Elysée naar aanleiding van de kandidatuur van Parijs voor de Olympische Spelen van 2024.
Stephane de Sakutin/AFP
De Japanse premier Shinzo Abe ontvangt de Amerikaanse admiraal Harry Harris Jr. van U.S. Pacific Command, commandant van het Amerikaans leger in de regio Oost-Azië.
Toru Hanai/AP
In Jerusalem heeft de nieuw benoemde Amerikaanse ambassadeur David Friedman (l) in een ontmoeting met de Israëlische president Reuven Rivlin zijn geloofsbrieven aangeboden.
Gali Tibbon/AFP
Muitende militairen in Ivoorkust ontmoeten leden de Nationale Politie op straat in Bouake. De militairen zijn sinds vrijdag in opstand omdat ze een bonus eisen die hen is toegezegd na de vorige opstand in januari.
Luc Gnago/Reuters
In de Grote Hal van het Volk in Beijing ontmoet de Chinese premier Li Keqiang zijn collega uit Fiji, Josaia Voreqe Bainimarama.
Nicolas Asfouri/Reuters
Voorafgaand aan de Italiaanse bekerfinale tussen Juventus en Lazio Roma komende woensdag, ontmoet paus Franciscus op het Vaticaan vertegenwoordigers van de twee voetbalteams. Van de vice-voorzitter van Juventus Pavel Nedved en bestuursvoorzitter Guiseppe Marotta ontvangt de Heilige Vader een shirt van Juventus.
L'Osservatore Romano/AP
Na bijna twee maanden onderhandelen biedt informateur Edith Schippers haar eindverslag over de mislukte kabinetsformatie aan aan Khadija Arib, de voorzitter van de Tweede Kamer.
Bart Maat/ANP
Kamervoorzitter Khadija Arib spreekt met de fractievoorzitters over het verdere proces van de kabinetsformatie.
Bart Maat/ANP
De ontmoeting tussen de Duitse minister van Defensie Ursula von der Leyen en haar Oekraïense collega Stepan Poltorak wordt voorafgegaan door een inspectie van de erewacht bij het Duitse ministerie in Berlijn.
Maurizio Gambarini/AFP/dpa
De Britse prins William bezoekt een ziekenhuis in Sutton en ontmoet de zesjarige patiënt Daisy Wood en haar moeder.
Kirsty Wigglesworth/AP
Ondertussen komen de Turkse president Erdogan en zijn vrouw Emine aan in Washington voor de topontmoeting met president Trump.
AP