Recensie

Recensie

De betere wereld van ex-punkrocker Paul Weller

Voor de warme samenzang in het openingsnummer ‘Woo Sé Mama’ van zijn dertiende soloalbum haalde Paul Weller de soullegendes Madeline Bell (Blue Mink) en P.P. Arnold (‘The First Cut is the Deepest’) naar de studio. 25 jaar na zijn solodebuut mag ex-punkrocker Weller zich evengoed tot de aristocratie van de (in zijn geval blanke) Britse soul rekenen, met de toevoeging dat er in zijn muziek nog altijd ruimte is voor experiment en artistieke expansie. ‘A Kind Revolution’ toont zijn veelzijdigheid in alle facetten, van psychedelische funk in ‘She Moves with the Fayre’ tot de schilderachtige folkjazz van ‘Hopper’. Het samenbindende thema van Wellers zoektocht naar een betere wereld maakt A Kind Revolution tot een What’s Going On (het maatschappijkritische meesterwerk van Marvin Gaye) voor de harde Brexitjaren die er aan komen.