Banken

Financieel topman Delta Lloyd stapt over naar ABN Amro

Financieel directeur Clifford Abrahams van Delta Lloyd wordt de nieuwe financiële topman van ABN Amro. Hij volgt met ingang van september Alexander Rahusen op, die de post op interimbasis waarnam. Verder heeft de bank een nieuwe risicodirecteur gevonden in Tanja Cuppen, die later dit jaar overkomt van de Amerikaanse tak van Rabobank.

Beide voordrachten door de raad van commissarissen van ABN AMRO zijn nog afhankelijk van onder meer de goedkeuring van de Europese Centrale Bank (ECB), zo werd maandag bekendgemaakt.

De oud-financieel topman van ABN Amro, Kees van Dijkhuizen volgde afgelopen jaar Gerrit Zalm op als de hoogste baas van Nederlands tweede bank. Zalm was door Financiën als topman aangesteld na de nationalisatie van de bank in 2008. (NRC)