Twee Belgische fietsers doodgereden door Nederlandse auto

Ook raakten drie mensen zwaargewond.

In het Vlaamse dorp Kasterlee is maandagmiddag een auto met een Nederlandse kentekenplaat ingereden op een groep overstekende fietsers. Daarbij zijn twee doden gevallen, zo melden Belgische media. Ook raakten drie mensen zwaargewond.

De groep fietsers bestond uit twaalf gepensioneerde vrouwen die de Turnhoutsebaan (N19) overstak. Zes van hen werden geschept. Op het betreffende oversteekpunt mogen auto’s 90 kilometer per uur rijden. Waarnemend burgemeester Mies Meeus zei hieronder tegen De Standaard:

“We zijn als gemeente dan ook al langer vragende partij om er verkeerslichten te plaatsen. Het Agentschap Wegen en Verkeer onderzoekt momenteel de opties, maar jammer genoeg komt dat te laat voor de betrokkenen van dit ongeval.”

Niet onder invloed

De gewonden zijn naar het ziekenhuis overgebracht. De automobilist zou niet onder invloed van verdovende middelen zijn geweest. De bestuurder probeerde de groep nog te ontwijken, maar raakte een deel ervan alsnog. Een verkeersdeskundige doet onderzoek naar het ongeval.

Door het ongeluk werd de Turnhoutsebaan in beide richtingen afgesloten. Het verkeer werd omgeleid, wat voor vertragingen zorgde.

De ligging van Kasterlee: