Federer meldt zich af voor Roland Garros

Federer wil zich focussen op wedstrijden op gras en hardcourt. Roland Garros wordt op gravel gespeeld.

Roger Federer
Roger Federer Foto Ted S. Warren / AP

Roger Federer doet dit jaar niet mee aan Roland Garros. De achttienvoudig grandslamwinnaar zegt dat hij zich in plaats daarvan wil focussen op de voorbereidingen van toernooien op gras en hardcourt later dit seizoen. Dat meldt de tennisser in een verklaring op zijn website.

Twitter avatar rogerfederer Roger Federer Unfortunately, I won’t be playing @rolandgarros this year. I’ll miss my fans in France, but appreciate your support https://t.co/vRcb4SvQga

De afmelding hing al een beetje in de lucht, omdat de Zwitserse Federer niet sterk is op gravel - waar Roland Garros op wordt gespeeld. De weg ligt nu open voor zijn rivaal Rafael Nadal om hier de titel te pakken. Het toernooi begint op 28 mei in Parijs. Federer gaf eerder al aan dat hij het rustiger aan wilde doen.

Lees ook: Roger Federer, versie 3.0

Australian Open

Federer wist sinds zijn comeback al enkele mooie titels in de wacht te slepen, waaronder de Australian Open in januari. Hij kan zich nu permitteren om toernooien te spelen die hij zelf wil, zoals Wimbledon.

De 35-jarige Zwitser gaf aan in zijn verklaring nog vele jaren door te willen gaan met zijn professionele carrière. Hij hoopt er volgend jaar op Roland Garros weer bij te zijn. Federer won de French Open eenmaal, in 2009.