Eredivisie

Heerenveen en Groningen pakken ticket voor play-offs

FC Groningen en sc Heerenveen voegen zich bij FC Utrecht en AZ in de play-offs om een ticket voor de voorronde van de Europa League. FC Groningen won zondag met 5-3 bij FC Twente en passeerde daarmee Heracles Almelo, dat in de Kuip met 3-1 van Feyenoord verloor.

sc Heerenveen verloor op eigen veld met 2-0 van NEC, maar de ploeg kon zich die nederlaag dankzij de nederlaag van Heracles permitteren.

De play-offs om Europees voetbal starten woensdag. Heerenveen ontvangt FC Utrecht en AZ gaat op bezoek bij FC Groningen. De uiteindelijke winnaar stroomt in de tweede ronde van de Europa League in.

Ajax stond zondag paraat om van eventueel puntenverlies van Feyenoord te profiteren. Dat laatste gebeurde niet, daardoor was de 3-1 zege van Ajax bij Willem II slechts voor de statistieken.

Zo baarde de basisopstelling van Ajax misschien nog wel meer opzien dan de uitslag. Ajax begon met het jongste elftal ooit in de eredivisie (sinds 1956) aan de uitwedstrijd tegen Willem II. Trainer Peter Bosz koos voor een formatie met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar en 139 dagen.

Zo ging het record van PSV uit de boeken. PSV begon op 13 augustus 2013 met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar en 154 dagen aan een thuisduel met NEC. (ANP)