Eervolle vermelding voor King Kuyt in de Goal van het Weekend

Zijn honderdste eredivisiegoal was direct meer dan goud waard en leidde een voor velen fantastische ontknoping in.

We kunnen echt niet aan de beste goals van het weekend beginnen zonder eerst heel even stil te staan bij Feyenoord. En in het bijzonder Dirk Kuijt. Zijn tweede was misschien wat mooier dan z’n eerste, maar hoe gaaf zijn die beelden vanaf de aftrap tot aan de openingstreffer 38 seconden later én de daarbij behorende ontlading? Hier gaan we:

Bij de buren beleefde Bayern München een heftige topper - met niets meer op het spel - tegen de nummer 2 Red Bull Leipzig. Na met 3-1 en 42 te hebben achter gestaan werd in blessuretijd niet alleen fraai gelijkgemaakt door David Alaba maar ook nog eens de volle winst meegenomen dankzij Arjen Robben.

3. Kosta Barbarouses (WELLINGTON PHOENIX vs. Melbourne City 1-3)

Speelde twee blauwe maandagen in Europa voor Panathinaikos en Vladikavkaz; u weet wel, waar Royston Drenthe zo’n moeite had met het vinden van een geschikte kapper. Enfin, Barbarouses is inmiddels terug in geboortestad Wellington waar hij ooit als 17-jarige schooljongen voor de Phoenix debuteerde. Scoren met drie panna’s is wat hij doet:

2. Elohim Rolland (Eupen v KORTRIJK 0-1)

Scoren doet hij nauwelijks, deze Fransman die grootgebracht werd in de opleiding van Olympique Nîmes. Maar ja, als je dan met je ploegje speelt voor een Europees ticket, heb je opeens wat extra’s:

1. Jonas (BENFICA v Vinctoria Guimaraes 4-0)

Benfica stelde dit weekend de vierde titel op rij veilig. Spits Jonas, toch al 33 jaar, stond dit seizoen vijftien keer aan de aftrap maar had met dertien goals toch een aanzienlijk aandeel in het kampioenschap. Zaterdag sierde hij de kampioenswedstrijd op met deze: