Drie doden door ontspoorde trein Griekenland

Er liggen nog tien mensen gewond in het ziekenhuis, waarvan drie ernstig. Onder hen is ook de machinist.

Een wagon van de ontspoorde trein.
Een wagon van de ontspoorde trein. Foto Sakis Mitrolidis/AFP

In het noorden van Griekenland zijn zaterdagavond drie doden gevallen toen een trein met hoge snelheid ontspoorde. Dat meldt persbureau AP zondag. Tien anderen zijn gewond geraakt, waarvan drie ernstig. Onder de gewonden is ook de machinist. Hoe de trein heeft kunnen ontsporen is nog niet bekend.

Er waren zeventig passagiers aan boord op het moment van het ongeval. De trein reed tussen Athene en Thessaloniki en ontspoorde toen de rit door Adendro voer. Adendro ligt 40 kilometer ten westen van Thessaloniki.

De locomotief en twee wagons hebben de begane grond van een huis geramd langs de spoorlijn doorboord. Op de begane grond was een opslagplaats waardoor geen van de bewoners gewond is geraakt.

De plek waar het ongeluk plaatsvond