Ten minste 24 doden door busongeluk bij Turkse Marmaris

De slachtoffers zijn allen van Turkse afkomst. Tien mensen liggen nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Beeld van zender NTV van vlak na het ongeluk.
Beeld van zender NTV van vlak na het ongeluk. Beeld NTV

Bij een busongeluk ten zuidwesten van de Turkse badplaats Marmaris zijn zaterdag vierentwintig mensen omgekomen en elf gewond geraakt. De toeristen hadden allen de Turkse nationaliteit, zo meldt persbureau AP.

Op de Turkse televisie zijn beelden te zien van een gele bus die onderaan een heuvel op zijn kant ligt. De chauffeur van het voertuig verloor door technische problemen de controle over het stuur, waarna de bus naar beneden stortte. Volgens vicegouverneur Kamil Koten van de provincie Muğla ligt een defect aan de remmen ten grondslag aan het ongeluk.

De bus was vertrokken vanuit de stad Izmir, in het westen van het land. Volgens zender CNN Turk zal het dodental vermoedelijk nog oplopen. Tien inzittenden liggen nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. Onder de slachtoffers zijn voornamelijk vrouwen en kinderen. Er zaten geen buitenlandse toeristen in de bus.

Twitter avatar KutHaber Kut Haber Marmaris’te Feci Kaza: 20 Ölü 11 Yaralı https://t.co/nWcr6Y45ke https://t.co/14z4ictLKR

Marmaris op de kaart: