Premier league

Krappe zege bezorgt Chelsea zesde landstitel

De Londense voetbalclub Chelsea heeft zich vrijdag voor de zesde maal in de clubhistorie verzekerd van de Engelse titel. Invaller Michy Batshuayi maakte in de slotfase van de uitwedstrijd tegen West Bromwich Albion het enige doelpunt: 0-1. Daardoor kan Chelsea niet meer worden ingehaald door Tottenham Hotspur, de nummer twee van de Premier League. De ploeg van de Italiaanse manager Antonio Conte volgt Leicester City op als kampioen. Vorig jaar eindigde de ploeg nog op een teleurstellende tiende plaats. Chelsea kan deze maand ook nog de FA Cup veroveren. Op 27 mei is Arsenal de tegenstander in de finale. Nathan Aké bleef vrijdag op de bank bij Chelsea. De 22-jarige verdediger uit Den Haag speelde de eerste seizoenshelft op huurbasis voor Bournemouth, maar werd in de winter teruggehaald door Conte. Aké viel in de Premier League éénmaal in. (ANP)