Het komt gewoon goed

Voetbal

Het komt gewoon goed.

Ik bedoel, als Aj... eh, nul-twintig zich er tegen die knoflookboeren, doorheen kan mazzelen, dan hoeven wij ons nergens zorgen om te maken? Zij hebben geen Kuip, en laten we wel wezen... Hé-rá-clés. Die doen het al in hun broek als ze voorbij Deventer zijn. Met Armenteros. Alsof we die niet kennen hier. Aardige jongen hoor, maar als die op doel schot, moest je bukken bij de cornervlag.

Het komt gewoon goed.

Toornstra gaat scoren, want Jens scoort altijd thuis, hè. In De Kuip. Kopballetje van Van der Heijden erbij, een solootje van Elia. Dat zijn eigenlijk al drie zekere doelpunten. In de eerste helft. Dan is Kuijt nog niet eens ingevallen.

Het komt gewoon goed.

Van Willem II hebben hun trouwens ook niet zomaar gewonnen, die 020-junioren hebben nog klotsende buikjes van de bubbels. Kunnen daar helemaal niet tegen.

Het komt gewoon goed.

Toch zit je na vorige week wel even naar dat ding te kijken. Wat er nog van te maken valt, in het geval dat. ‘De enige’ voor dat ‘Kampioen’ zetten? Dat zijn we, tenslotte. Of zijn de jaartallen nog wat bij te werken, tot 2018-2019. Dan worden we óók kampioen, absoluut.

Het komt gewoon goed.

Of het hele ding maar gewoon laten weghalen? Dat zal wel pijn doen, maar pijn, die is niks vergeleken met de pijn als het misgaat. Een littekentje zal het wel worden.

Maar het komt gewoon goed.