Giro d’Italia

Australiër Ewan snelste in gevaarlijke massasprint

De Australiër Caleb Ewan wint de zevende etappe in de Giro.
De Australiër Caleb Ewan wint de zevende etappe in de Giro. Foto Alessandro Di Meo

Caleb Ewan heeft vrijdag de zevende etappe in de Ronde van Italië gewonnen. De Australiër van Orica-Scott was de snelste in een gevaarlijke massasprint in Alberobello, na een rit over 224 kilometer. De Colombiaan Fernando Gaviria en de Ier Sam Bennett kwamen een banddikte te kort en werden respectievelijk tweede en derde. Voor de 22-jarige Ewan, in 2015 al eens ritwinnaar in de Vuelta, was het zijn eerste etappezege in de Giro. In eerdere sprints had de snelle Australiër nog pech, maar vrijdag was het raak. Gaviria, die al twee dagzeges pakte deze Giro, zat perfect achter het ‘treintje’ van de Duitser André Greipel en leek op weg naar zijn derde ritwinst. De Colombiaan kwam echter klem te zitten en zette zijn eindspurt net te laat in om Ewan nog van diens eerste zege in de Giro af te houden. De Luxemburger Bob Jungels bleef leider in het algemeen klassement. (ANP)