In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Betogers zoeken dekking in een confrontatie met de politie bij een studentenprotest in Santiago in Chili.
Ivan Alvarado/Reuters
De Nigeriaanse terreurbeweging Boko Haram heeft zaterdag 82 meisjes vrijgelaten die ze drie jaar geleden in een grootschalige operatie ontvoerde. Op de foto enkele van de meisjes terwijl ze wachten voor een bezoek aan de Nigeriaanse president Muhammadu Buhari in Abuja.
Sunday Aghaeze/AFP
Een vrouw uit Angola legt op haar knieën en met een rozenkrans in haar hand het pad van de boetedoening af. Het is haar manier om een eerbetoon aan het heiligdom Fátima te brengen. Dit jaar is het honderd jaar geleden dat Maria zou zijn verschenen aan drie kinderen in het Portugese Fátima.
Patricia de Melo Moreira/AFP
In Miami, Florida werd maandag het Phillip and Patricia Frost Museum of Science geopend.
Joe Raedle/Getty Images/AFP
Jason Day slaat af op de tee van de elfde hole van het golftoernooi THE PLAYERS Championship in Ponte Vedra Beach, Florida.
Mike Ehrmann/Getty Images/AFP
De stierenvechter Angel Jimenez groet het publiek voor zijn optreden in de Las Ventas arena in Mardrid.
Francisco Seco/AP
Chinese paramilitairen helpen een vrouw uit de puinhopen van haar verwoeste huis in Taxkurgan in het westen van China. Bij een aardbeving in de regio Xinjiang kwamen donderdag acht mensen om het leven en werden meer dan 1500 huizen verwoest.
AFP
Gevangenen in Phoenix doen mee aan een programma om mishandelde en verwaarloosde honden te helpen. Niet alleen de dieren zijn met dit programma geholpen, ook de gevangenen varen er wel bij.
Lucy Nicholson/Reuters
Een Palestijnse man wordt weggedragen nadat hij gewond raakte bij een protest in Ramallah waarbij Israëlische ordetroepen ingrepen. De betogers gingen de straat op uit solidariteit met Palestijnse gevangenen in hongerstaking.
Majdi Mohammed/AP
Een Iraakse jongen loopt met een witte vlag over straat na evacuatie uit zijn huis in West-Mosul.
Fadel Senna/AFP
Betogers bij een demonstratie in Johannesburg, Zuid-Afrika. Dinsdag werd voor de tweede dag op rij geprotesteerd waarbij de politie rubberkogels afvuurde op de betogers die wegen blokkeerden en vuren brandden.
AP
En demonstrant bij de protesten in Johannesburg met twee stenen in zijn handen op zijn rug, klaar om naar de politie te gooien.
Kim Ludbrook/EPA
Onder een brug over de rivier de Han in Seoel verpozen Zuid-Koreanen op de zondagmiddag daags voor de presidentsverkiezingen. De links-liberale Moon Jae-in won zoals verwacht dinsdag de Zuid-Koreaanse verkiezingen.
Ed Jones/AFP
Dorpelingen verzamelen zich rond het kadaver van een olifant in Kiranchandra Tea Garden in India. Het dier werd aangereden door een trein in een gebied dat bekend staat als de olifantencorridor.
Diptendu Dutta/AFP
De nieuw benoemde milieuminister Roy Cimatu luistert naar zijn voorganger Regina Lopez bij de machtsoverdracht in Quezon City, Manila in de Filippijen.
Erik De Castro/Reuters
Greenpeace protesteerde op het strand bij Naic, onder Manila, tegen milieuvervuiling met een kunstinstallatie van een aangespoelde walvis gemaakt van plastic afval.
Erik De Castro/Reuters
Bij de jaarlijkse viering van de overwinning op Nazi-Duitsland op 9 mei legt de Russische president Poetin een bloem op het Graf van de Onbekende Soldaat bij het Kremlin.
Maxim Shipkenov/EPA
Zware regenval leidde begin deze week tot overstromingen in de Canadese provincie Quebec. Zo'n 1500 mensen moesten worden geëvacueerd.
Valerie Blum/EPA
Een betoger bij de demonstraties in Caracas speelt viool.
Cristian Hernandez/EPA
Bezoekers bekijken een installatie in het Oostenrijkse paviljoen op de 57ste Biennale van Venetië.
Stefano Rellandini/Reuters