Twaalf relschoppers rond Feyenoord-wedstrijd opgepakt

Ook publiceerde de politie foto’s van acht nieuwe verdachten.

Boze fans confronteren de ME op het Hofplein in Rotterdam.
Boze fans confronteren de ME op het Hofplein in Rotterdam. Foto ANP

De politie heeft opnieuw twaalf mensen aangehouden die worden verdacht van relschoppen rond de eredivisiewedstrijd Excelsior - Feyenoord afgelopen zondag. Elf van hen melden zich na publicatie van foto’s op politie.nl, een twaalfde werd herkend door agenten en kon worden gearresteerd.

Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt. Alle arrestanten worden verdacht van openlijke geweldpleging, omdat zij stenen, vuurwerk en andere voorwerpen smeten naar politiemensen en -paarden. De verdachten zijn tussen de 13 en 32 jaar oud.

Nieuwe foto’s

Er zijn vrijdag foto’s van acht nieuwe verdachten op de website geplaatst. Mensen die een van de personen herkennen, wordt gevraagd tips door te geven aan de politie. Daarnaast staan er nog tien oude foto’s online van mensen die nog niet zijn herkend en aangehouden.

Lees ook: Overal rode koppen. En overal ME

Zondag reisden duizenden supporters af naar het centrum van Rotterdam omdat zij hoopten dat Feyenoord de kampioensschaal zou halen. Dat zou voor het eerst zijn sinds 1999. Tot ieders verbazing verloor Feyenoord in Stadion Woudestein met 3-0. Hierop werden Feyenoord-fans woedend en keerden zich tegen de politie en ME. De autoriteiten moesten charges inzetten en ook kwamen waterkanonnen en politiehonden in actie.

Lees ook het verslag van de wedstrijd: Een wedstrijd is verloren, maar de titel nog niet.

Arrestaties

Na de onrust werden meer dan honderd relschoppers opgepakt. Het gros van hen werd binnen twee dagen weer vrijgelaten. Zeventien mensen die afgelopen weekeinde werden opgepakt blijven nog tot na de kampioenswedstrijd van aanstaande zondag in hechtenis. Elf anderen zijn vrijgelaten, maar mogen zich ten tijde van de wedstrijd en eventuele huldiging niet begeven in de omgeving van de Coolsingel en de Kuip.

Twitter avatar rotterdam Rotterdam Op 14 en 15 mei geldt een beperkt alcoholverbod in groot deel centrum #Rotterdam. #noodverordening Voor meer info: https://t.co/8WLQawoOpp .

Om verder onrust in de stad te voorkomen heeft de gemeente voor zondag een noodverordening afgekondigd. Er geldt dan een beperkt alcoholverbod in het centrum van Rotterdam.