Eerste etappewinst Caleb Ewan in Giro d’Italia

De Australiër wist Gaviria en Bennett nipt te verslaan in een massasprint.

Ewan sprint zichzelf naar de winst op de zevende etappe.
Ewan sprint zichzelf naar de winst op de zevende etappe. Foto Luk Benies/AFP

De 22-jarige Caleb Ewan heeft vrijdag de zevende etappe van de Giro d’Italia op zijn naam geschreven. De Australiër van team Orica-Scott versloeg in een massasprint Fernando Gaviria (Quick Step) en Sam Bennett (Bora). Zij kwamen net tekort.

Twitter avatar OricaScott ORICA-SCOTT #Giro100: @CalebEwan WINS stage 7!!! What a sprint 🎉 https://t.co/rBpsLjJ7PV

Bob Jungels (Quick-Step) heeft al drie dagen de roze trui aan, en daar komt nog een vierde dag bij. De Luxemburger behoudt de leiding in het klassement. De Brit Geraint Thomas (Team Sky) volgt op slechts zes seconden.

Tijdens de zevende etappe reden de Italiaan Fonzi en de Rus Kozontsjoek al snel weg van het peloton, maar hun voorsprong werd dertig kilometer voor de finish snel kleiner. Op 18 kilometer voor de eindstreep was het gedaan met de kopgroep. De etappe eindigde in een massasprint.

De zevende etappe ging in 224 kilometer van Castrovillari naar Alberobello, een plaatsje aan de Adriatische kust. De route bevatte één klim van de vierde categorie, zo’n zeventig kilometer voor de finish. De rest van de etappe was vooral vlak.

Nederlanders

Tom Dumoulin (Sunweb) staat in het algemeen klassement op de zesde plaats. Hij is daarmee een plaats gestegen ten opzichte van donderdag. Bauke Mollema (Trek) handhaaft zijn achtste positie. Steven Kruijswijk (LottoNL) staat vijftiende en Wilco Kelderman (Sunweb) zestiende.

Alberobello,de plaats waar de zevende etappe eindigde: