Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Deze muurschildering van Banksy verscheen vorige week op de zijkant van een gebouw in Dover.
Deze muurschildering van Banksy verscheen vorige week op de zijkant van een gebouw in Dover. Foto Gerry Penny/EPA
 1. Dineren met Donald Trump


  Correspondent Carolien Roelants las dit artikel dat het aanprijzen zeker waard is. Een heerlijke longread - in één adem uit. Time-journalisten gaan eten bij president Trump.

 2. De winst van Macron

  Macron heeft zijn overwinning niet alleen te danken aan hoogopgeleide blanken, maar ook aan allochtone, grassroots activisten in de ruige wijken, zag redacteur Jacco Hupkens in een video van The New York Times.

 3. Hoe de democratie van het VK werd gekaapt


  Allerlei factoren beïnvloedden de uitkomst van het EU-referendum in het Verenigd Koninkrijk. Denk aan big data, Trumps rijke vrienden en de ‘leave-campagne’. Correspondent Melle Garschagen las in The Guardian hoe de democratie van het VK werd gekaapt.

 4. De juridische mogelijkheden om klimaatverandering tegen te gaan

  Nieuw-Zeeland verklaarde een rivier tot een persoon met juridische rechten, India maakte toppen van de Himalaya tot rechthebbenden. Redacteur Toef Jaeger tipt een boeiend stuk over juridische mogelijkheden om klimaatverandering tegen te gaan.

 5. ‘Heus niet te oud’ voor het presidentschap

  Correspondent Eva Oude Elferink tipt een interview met Prabowo Subianto (66). De omstreden oud-generaal hint daarin naar zijn kandidatuur voor de Indonesische presidentsverkiezingen in 2019, waar hij heus niet te oud voor is. “Donald Trump is wat, 70 jaar? Duterte was 71. Dus ik houd mijn opties open.”

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.