ThuiskokRundvlees en ansjovis

Nog een gerecht uit Lombardije. Ik combineer graag de zoute en pittige ansjovisjes met vlees, maar Italianen kunnen er ook wat van en voegen er ook nog de stevige smaak van Parmezaanse kaas bij. Daarom moet het vlees dat je gebruikt voor dit gerecht wel enigszins van goede kwaliteit zijn, anders blijft de smaak niet overeind tegen al dat andere geweld. Uiteindelijk levert dat een licht verteerbaar gerecht op, dat je goed kunt serveren met polenta.

Spoel de ansjovissen af onder koud stromend water en verwijder de graten. Doe het stuk vlees in zijn geheel met de olie, de knoflook en de ansjovissen in een braadpan en laat ongeveer 30 minuten zachtjes bakken. Voeg een snufje zout toe en de bouillon (het vlees moet niet helemaal onder staan). Laat op laag vuur ongeveer 2,5 uur sudderen, strooi er dan het paneermeel en de geraspte Parmezaanse kaas over en zet het vuur uit. Haal het vlees uit de pan en pureer wat er in de pan is achtergebleven. Snijd het vlees in dikke plakken, schenk de saus erover, bestrooi met fijngehakte peterselie en sprenkel er wat olijfolie over. Serveer direct.