Na eerste repetities stijgt Nederlandse inzending Songfestival bij wedkantoren

De Nederlandse Songfestivalinzending OG3NE heeft volgens gokkantoren goede kansen om de finale te halen. Na de eerste repetities op het podium in Kiev steeg Nederland bij de gokkantoren naar de negende plaats in het algemeen klassement.

OG3NE moet donderdag voor de eerste keer op het podium in Kiev verschijnen voor de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. 21-jarige tweelingzussen Amy en Shelley en hun zus Lisa, die één jaar ouder is, moeten als zesde van de achttien landen. De tweede halve finale van het Songfestival is donderdag om negen uur te zien op NPO 1.

Nummer Lights and Shadows is geschreven door hun vader Rick Vol en gitarist Rory de Kievit, de vriend van Shelley. Het nummer is geïnspireerd op hun moeder, die een zeldzame vorm van botkanker heeft. ‘Cry no more, cry no more’, beginnen ze het Songfestivalnummer. Ze zingen samen, hoog en zuiver.

Invloedrijk Songfestivalblog WiWiBlogs – dat het nummer eerder als ouderwets afdeed – noemde hun optreden na de repetitie ‘de beste Nederlandse show die we tot nu hebben gezien’. Van de deelnemers die vanavond in de tweede halve finale staan, zijn alleen Bulgarije en Roemenië populairder bij de wedkantoren.

De tien acts die vanavond de meeste stemmen van de vakjury en de televoters krijgen, mogen door naar de finale, die komende zaterdag wordt gehouden. Daar moeten ze het onder meer opnemen tegen het dromerige liedje van Portugal, dat na de eerste halve finale van dinsdag één van de favorieten is. Ook België wist dinsdag een finaleplaats te behalen. (NRC)

UkrPop pagina C3