Kabinetsformatie

CDA’er Wijffels: Buma frustreert formatie over duurzaamheid

Het CDA moet van standpunt veranderen over klimaat en duurzaamheid en anders in de oppositie gaan. Dat zegt partijprominent en oud-informateur Herman Wijffels donderdag in een interview met het AD. Volgens hem blokkeert CDA-leider Sybrand Buma in de formatie alle maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan, omdat de overheid daar geen rol in zou moeten spelen. „Buma vindt dat de markt het probleem moet oplossen. Dan legt een aantal goedwillende mensen zonnepanelen op het dak en verder gebeurt er niets om het klimaatakkoord van Parijs uit te voeren.” Volgens Wijffels heeft de CDA-leider net als de Amerikaanse president Trump „helemaal niets” met duurzaamheid. „Buma heeft geen zicht op en geen idee over wat er allemaal moet gebeuren.” (NRC)