Champions League

Real Madrid na nipt verlies tegen Atlético in finale tegen Juventus

De finale van de Champions League wordt dit jaar een ontmoeting tussen Juventus en Real Madrid. Nadat de Italiaanse ploeg zich dinsdag al plaatste, schakelde Real woensdag in de halve finale stadsgenoot Atlético Madrid uit. Op bezoek in Estadio Vicente Calderón werd weliswaar verloren met 2-1, maar na de 3-0 overwinning van vorige week was dat ruimschoots voldoende. Atlético mocht even hopen op een stunt nadat de ploeg in het eerste kwartier al op 2-0 was gekomen. Vlak voor rust maakte Isco de belangrijke tegentreffer. Het is voor de derde keer in vier jaar tijd dat Real de finale haalt. Beide voorgaande keren, in 2014 en 2016, wonnen de Spanjaarden daarna ook het toernooi. Juventus won het Europese clubtoernooi voor het laatst in 1996, toen het in de finale speelde tegen Ajax. (NRC)