Resultaten Snapchat stellen teleur

Snapchat heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 2,2 miljard dollar (2 miljard euro) verlies geleden. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die het bedrijf achter de video-, foto- en berichtenapp woensdagavond heeft gepresenteerd. Het zijn de eerste cijfers die Snap Inc. openbaar maakt sinds de beursgang, begin maart. Een groot deel van het verlies van Snapchat is het gevolg van een compensatieregeling die verband hield met de beursgang. Zonder de kosten voor rente, belastingen, afschrijvingen en afwaarderingen (EBITDA) komt het verlies op ruim 188 miljoen, ruim twee keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal dagelijks actieve gebruikers nam toe tot 166 miljoen, 36 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2016. De beursgang van Snap Inc. was een van de grootste techbeursgangen ooit. (NRC)