Wielrennen

Chris Froome van zijn fiets gereden

Chris Froome is dinsdag tijdens een training in de buurt van Monaco aangereden. „Geramd door een ongeduldige chauffeur die me zelfs tot op de stoep volgde. Gelukkig ben ik in orde, in tegenstelling tot mijn fiets. De chauffeur bleef maar doorrijden!”, schreef de drievoudig Tourwinnaar op Twitter. Hij plaatste er een foto bij waarop te zien is dat zijn fiets volledig in de kreukels ligt. Froome, kopman van Sky, hoopt komende zomer opnieuw de Ronde van Frankrijk te winnen. De 31-jarige Brit zou aangifte doen bij de politie. In aanloop naar de Tour de France verschijnt Froome eerst aan de start van het Critérium du Dauphiné. Drie weken geleden overleed de Italiaanse wielrenner Michele Scarponi toen hij tijdens een training door een busje werd aangereden. (ANP)