voetbal

Juventus eerste finalist in Champions League na tweede zege op AS Monaco

Juventus staat zaterdag 3 juni in de finale van de Champions League. De club uit Turijn versloeg dinsdag in het eigen stadion AS Monaco met 2-1, vorige week in de uitwedstrijd won Juventus al met 2-0. Mario Mandzukic zette Juventus op 1-0, nog voor rust scoorde oud-Barcelona-speler Dani Alves de 2-0. In de 69ste minuut passeerde Kylian Mbappé Juve-doelman Gianluigi Buffon (foto), daarna kon de koploper in de Franse competitie het Juventus niet meer lastig maken. Juventus won de Europese hoofdprijs twee keer, in 1985 (toen nog Europa Cup I, 1-0 tegen Liverpool, in Brussel, na het Heizeldrama) en 1996 (Ajax verslagen na strafschoppen). Waarschijnlijk treft de Italiaanse ploeg Real Madrid in de finale in Cardiff. ‘De Koninklijke’ won in de eerste wedstrijd van de halve finale thuis met 3-0 van stadgenoot Atlético. (NRC)