Operazanger Dennis Wilgenhof onverwachts overleden

De basbariton is slechts 44 jaar geworden. Hij stond op het punt om terug te keren als docent aan de Toneelacademie Maastricht.

Dennis Wilgenhof (staande man rechts) met zijn drie collegazangers in het stuk Die sieben Todsünden. vlnr. Jan-Willem Schaafsma, Mattijs van de Woerd, Dennis Wilgenhof, Georgi Sztojanov.
Dennis Wilgenhof (staande man rechts) met zijn drie collegazangers in het stuk Die sieben Todsünden. vlnr. Jan-Willem Schaafsma, Mattijs van de Woerd, Dennis Wilgenhof, Georgi Sztojanov. Foto Maurice Boyer

Operazanger en docent Dennis Wilgenhof is woensdag onverwachts overleden. Hij is 44 jaar oud geworden. Dat meldt de Toneelacademie Maastricht, waar hij lesgaf. Ze zijn “verpletterd door het plotse overleden”.

Wilgenhof werd dinsdag levensloos aangetroffen in een hotel in Maastricht waar hij verbleef. Op maandag had hij nog lesgegeven en gezongen op de Toneelacademie.

Gewerkt met Nationale Opera en operahuizen in Duitsland

De basbariton werkte met De Reisopera en met de Nationale Opera. In 2014 vervulde hij de rol van kosmonaut Gagarin in de productie Laika. Wilgenhof die opgeleid is als logopedist maakte in 2011 zijn debuut in het Concertgebouw in Amsterdam in de opera Legende van Peter-Jan Wagemans. Ook was hij diverse keren te horen in Duitsland, bij belangrijke operahuizen in Keulen, Wiesbaden en München. Verder zong hij in het Scala in Milaan.

Hij zou komend schooljaar terugkeren op de Toneelacademie Maastricht.

“Dennis stond op het punt om -na een succesvolle zangcarrière- terug te keren naar ons instituut. Daar zagen wij allen naar uit. De leegte en stilte die hij achterlaat is enorm.”

De Toneelacademie heeft een ruimte ingericht waar docenten en studenten Wilgenhof kunnen herdenken. Op 17 mei is er een afscheidsdienst in Eindhoven.

Er wordt verslagen gereageerd op het nieuws van zijn overlijden:

Twitter avatar joepvandergeest Joep van der Geest Och mijn oud-stemdocent Dennis Wilgenhof overleden. Wat een kutbericht. Mijn Condoleances aan eenieder van #toneelacademie Maastricht
Twitter avatar nicoleveijck Nicole van Eijck ッ Such sad news…. 😢
RIP #DennisWilgenhof - bas