Recensie

Recensie

Nog altijd geloofwaardige Blondie is goed bij stem

Zangeres Debbie Harry is inmiddels 71 en zo goed bij stem dat je nauwelijks verschil hoort met haar kauwgomkauwende nonchalance in vroege Blondie-hits. En zo is er meer uitzonderlijk aan het nieuwe album Pollinator, waarvoor een reeks jonge(re) songschrijvers de liedjes schreef. Bekende en semi-bekende muzikanten als Dev Hynes, Johnny Marr en Sia leverden songs als ‘My Monster’ en ‘Already Naked’ waar de muzikanten, met Harry zelf voorop, vitaal doorheen walsen. De dance-pop-achtige liedjes, waarin keyboards, Giorgio Moroder-achtige basritmes en stralende synthesizers tot een gesmeerd geheel zijn gesmeed, echoën Blondie-hits als ‘Dreaming’ en ‘Atomic’, maar dan met eigentijdse stuwing. In hoog tempo wisselen de glansnummers elkaar af. ‘Fun’ (geschreven door Dave Sitek van TV on the Radio), ‘My Monster’ (Johnny Marr) en het Heart Of Glass-achtige ‘Long Time’ (Dev Hynes) zijn de hoogtepunten. De stoer zingende Debbie Harry geeft woorden als ‘baby’ een elegant zwiepje. En als ze het in ‘Long Time’ heeft over „racing down The Bowery” klinkt dat nog altijd geloofwaardig.