Front National

Marion Maréchal-Le Pen, nicht van Marine, stopt met de politiek

Marion Maréchal-Le Pen, de 27-jarige nicht van Marine Le Pen, stopt in de politiek. Het parlementslid voor het Front National zal zich ook niet meer verkiesbaar stellen voor de parlementsverkiezingen in juni. Dat meldt de Franse krant Le Monde. Woensdag geeft Marion Maréchal-Le Pen een persconferentie waarop ze het nieuws naar verwachting bekendmaakt. Al eerder werd duidelijk dat de jonge parlementariër zou gaan stoppen in de politiek. Volgens Le Monde zijn „persoonlijke omstandigheden” de reden dat zij nu vertrekt. Met de terugtrekking van Maréchal-Le Pen verliest Marine Le Pen een belangrijke concurrente binnen haar partij. De kleindochter van haar vader Jean-Marie Le Pen was populair binnen het Front National. Maréchal-Le Pen was ook een regionale parlementariër in Zuidwest-Frankrijk. (NRC)