Bank

ING presteert in het eerste kwartaal beter dan verwacht

ING heeft in het eerste kwartaal de verwachtingen overtroffen, ondanks een lichte daling van de nettowinst. De eerste drie maanden van 2017 werd een nettowinst van 1,14 miljard euro geboekt, tegen 1,25 miljard euro vorig jaar. Analisten van Bloomberg voorspelden eerder een nettowinst van rond de 1 miljard. ING profiteerde vorig jaar van een eenmalige boekwinst van ruim een half miljard euro op de verkoop van aandelen van zijn voormalige verzekeringstak NN Group. Het onderliggend resultaat groeide dit kwartaal met 39 procent tot 1,65 miljard euro, tegen 1,18 miljard vorig jaar. Vooral in de zakelijke markt boekte ING successen. Tegelijkertijd hoefde ING minder geld uit te trekken voor slechte leningen en werd juist meer krediet verleend: 5,7 miljard euro meer dan een jaar eerder. (ANP)