Advocaat tenniscoach Mark de J. legt verdediging neer

Advocaat Pieter Hoogendam besloot hiertoe nadat de rechtbank zijn verzoek tot uitstel van de zaak afwees.

Foto ROBIN VAN LONKHUIJSEN/ANP
Foto ROBIN VAN LONKHUIJSEN/ANP Advocaat Pieter Hoogendam (R) voorafgaand aan de pro forma-zitting in de zaak rondom Mark de J., in april 2016.

De advocaat van Mark de J. legt per direct de verdediging neer. Dat betekent dat de tenniscoach die verdacht wordt van de moord op zakenman Koen Everink op zoek moet naar een nieuwe advocaat. Dat werd dinsdag bekend tijdens de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak.

Advocaat Pieter Hoogendam nam de beslissing nadat de rechtbank niet meeging in zijn verzoek de rechtszaak uit te stellen voor aanvullend onderzoek.

Twitter avatar JBNagtegaal Bastiaan Nagtegaal Hoogendam legt de verdediging van Mark de J. neer. #Everink

De behandeling van de rechtszaak, die woensdag door zou gaan, is nu opgeschort.

Lees ook: Een rechtszaak als een tenniswedstrijd

Maandag verweerde De J. zich tijdens de eerste inhoudelijke behandeling van de zaak en bleef hij zijn onschuld volgehouden. Het bewijs van het Openbaar Ministerie tegen hem is niettemin flink: hij was de laatste die op de avond van de moord bij Everink thuis was en in zijn auto werd bloed van het slachtoffer gevonden. Ook had De J. een flinke schuld uitstaan bij Everink en werd het horloge van de zakenman aangetroffen bij de zus van De J.. Daarnaast bleek maandag dat een ander belangrijk deel van de bewijslast bestaat uit de iPad van De J., waarop zoektermen zijn gevonden als ‘messteken in onderbuik’, ‘klap tegen je slaap’ en ‘slagader snijden’.

Lees ook: De tenniscoach houdt vol dat hij ontvoerd werd

Dinsdag ging de inhoudelijke behandeling van de zaak-Everink verder. Verslaggever Bastiaan Nagtegaal was in de rechtbank aanwezig en doet via Twitter live verslag.