Van der Gaag maakt kans op prijs voor beste trainer

Trainer Mitchell van der Gaag (45) van Excelsior is in de race voor de Rinus Michels Award, de prijs voor de beste trainer/coach van de eredivisie.

Van der Gaag, die zijn club in de eredivisie hield, is maandag genomineerd naast Giovanni van Bronckhorst (Feynoord), Peter Bosz (Ajax), Henk Fraser (Vitesse) en Erik ten Hag (FC Utrecht), de winnaar van vorig seizoen.

Fraser won dit seizoen met Vitesse voor het eerst een grote prijs: de KNVB-Beker. Bosz staat met Ajax in de halve finales van de Europa League en is nog in de race voor het kampioenschap, net als Van Bronckhorst. Ten Hag is met FC Utrecht al zeker van de vierde plek in de eredivisie.

Van de trainers in de Jupiler League maken Maurice Steijn (VVV-Venlo), Ron Elsen (MVV) en Peter van den Berg (RKC Waalwijk) kans op de prijs. Steijn werd enkele weken geleden al kampioen met VVV.

Kanshebbers voor de beste amateurtrainers zijn: Noord: Jan van Raalte (SC Genemuiden), Oost: René Nijhuis (Quick ’20), West I: Ed Engelkes (VVOG/Ajax-vrouwen), West II: Jeroen Rijsdijk (Excelsior Maassluis), Zuid I: Miquel van den Dungen (RKSV Nuenen) en Zuid II: Niels van Casteren (Blauw Geel ’38)

De uitreiking van de prijzen is op vrijdag 19 mei in het stadion van PEC Zwolle tijdens het Nederlands Trainerscongres. (ANP)