De Thuiskok: Gevulde aubergines

Calabrië is op de landkaart de teen van de laars die Italië vormt, nog onder de stad Napels. Er komen uitstekende aubergines vandaan en ook dit recept. Ik eet aubergines graag, maar weet niet altijd goed wat ik ermee moet. Meestal eindigen ze dan in plakjes gegrild op je bord of met kaas uit de oven. Ze vullen is weliswaar een tijdrovend werkje, maar u kunt het van tevoren doen en het is weer eens wat anders bij de borrel of als voorgerecht.

Snijd de aubergines in de lengterichting doormidden en kook ze een paar minuten in gezouten water. Laat uitlekken en afkoelen. Schep met een lepel voorzichtig het vruchtvlees uit de schil maar zorg dat de auberginehelft stevig genoeg blijft om te vullen. Druk het vocht uit het vruchtvlees, hak het fijn en laat het samen met de uitgeholde auberginehelften drogen in de zon of bij de oven. Snijd de ui in dunne ringen, fruit die in olijfolie, voeg het gehakt toe, een snufje zout en het vruchtvlees van de aubergine. Doe dit mengsel over in een kom, voeg 2 eieren toe, de fijngehakte peterselie, de geraspte kaas en roer goed door. Doe het mengsel over in de auberginehelften en druk het goed aan. Wentel de gevulde aubergines nu door 1 losgeklopt ei en daarna door de bloem en frituur ze in ruim olijfolie of bak ze af in een oven op 180-200 graden Celsius.