The Rolling Stones naar Nederland voor twee shows

De rocklegendes komen naar Amsterdam en Arnhem. Ze waren het laatst in 2014 op Nederlandse bodem te zien.

Archieffoto uit 2016 van The Rolling Stones.
Archieffoto uit 2016 van The Rolling Stones. Foto Evan Agostini / AP

The Rolling Stones komen dit najaar naar Nederland voor twee optredens. Op 30 september staan de Britse rocklegendes in de Amsterdam Arena. Op 15 oktober volgt een tweede concert in het Arnhemse Gelredome.

De tour gaat Stones - No Filter heten en reist door verschillende Europese landen. De band was voor het laatst in 2014 in Nederland te zien, toen zij Pinkpop aandeden. Hun laatste album Blue & Lonesome dateert van vorig jaar.

The Stones op Pinkpop:

Tickets voor de optredens gaan vrijdag om 10.00 uur in de voorverkoop. Er wordt veel drukte verwacht op de verkoopsite. Prijzen variëren van 82,50 tot 205 euro, exclusief servicekosten. In een persbericht meldt concertorganisator MOJO:

“Zoals altijd zullen de Rolling Stones hun fans trakteren op een setlist vol klassiekers als Gimme Shelter, Paint It Black, Jumpin Jack Flash, Tumbling Dice en Brown Sugar, maar daarnaast zullen ze ook enkele nieuwe nummers ten gehore brengen. Tot slot beloven ze ook elke avond een aantal verrassingen uit hun indrukwekkende oeuvre te spelen.”

Lees ook: The Rolling Stones op Pinkpop van minuut tot minuut

The Rolling Stones werden in 1962 opgericht en zijn een van de bekendste rockbands uit de muziekgeschiedenis. Zij scoorden hits als Sympathy for the Devil, Angie, Paint It Black en (I Can’t Get No) Satisfaction. Ze hebben meer dan 25 albums uitgebracht.