Meer dan 50 gewonden bij aanslag in Thailand

Een autobom explodeerde bij de ingang van een winkelcentrum in de zuidelijke stad Pattani.

Een forensisch expert inspecteert de schade na de bomaanslag bij een winkelcentrum in Pattani.
Een forensisch expert inspecteert de schade na de bomaanslag bij een winkelcentrum in Pattani. Foto Tuwaedaniya Meringing/AFP

Meer dan vijftig mensen zijn dinsdag in Thailand gewond geraakt bij een aanslag. Een autobom explodeerde buiten een druk winkelcentrum in het centrum van de zuidelijke badplaats Pattani, meldt AP. Nog niemand heeft de aanslag opgeëist.

De aanslagplegers lieten een kleine bom afgaan in het winkelcentrum, waardoor mensen in paniek naar buiten renden. Bij de ingang stond een pick-up gevuld met explosieven die vervolgens ontplofte. Eerder zei een legerwoordvoerder dat voor de eerste explosie rotjes gebruikt waren.

Volgens een Thais ziekenhuis zijn er 52 mensen gewond geraakt. Er zijn nog geen dodelijke slachtoffers. Het winkelcentrum van Big C, een van de grotere winkelketens in Thailand, raakte zwaar beschadigd.

Islamitische separatisten vechten al jaren voor een eigen staat in het zuiden van Thailand. Het conflict heeft sinds 2004 meer dan 6.500 mensen het leven gekost. Drie zuidelijke grensprovincies, waaronder Patani, hebben een moslimmeerderheid terwijl Thailand verder overwegend boeddhistisch is.

Lees ook: Welke terrorist wil de toeristen in Thailand treffen?

In september explodeerde er ook een bom in Pattani. Toen was er een dodelijk slachtoffer en raakten ook tientallen mensen gewond.