hockey

Bloemendaal-spelers en voormalige internationals Jolie en Hofman stoppen

Wouter Jolie
Wouter Jolie

De hockeyers Wouter Jolie en Rogier Hofman stoppen na dit seizoen.

Beide routiniers van hoofdklasser Bloemendaal gaan zich na een lange carrière op het hockeyveld richten op hun maatschappelijke loopbaan en gezinsleven.

Jolie en Hofman hopen te kunnen afsluiten met de landstitel. Ze gaan de komende weken met Bloemendaal, dat in de reguliere competitie als eerste eindigde, de play-offs in. Bloemendaal speelt in de extra competitie tegen Kampong.

Verdediger Jolie (31) stopte in 2014 al als international van Oranje, middenvelder Hofman (30) deed dat vorig jaar na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Jolie kwam tot een totaal van 157 interlands, Hofman tot 212.

Beiden maakten deel uit van de Nederlandse ploeg die in 2012 olympisch zilver pakte op de Spelen in Londen.

Jolie en Hofman wonnen een jaar later met Bloemendaal de Euro Hockey League. Hofman maakte in de finale op het eigen sportpark op ’t Kopje tegen KHC Dragons beide doelpunten (2-0). In 2011 werd Jolie verkozen in het FIH All Star Team.

Jolie zegevierde in 2009 ook al met Bloemendaal in de EHL en veroverde daarnaast met zijn club vijf landstitels. Jolie speelde twaalf jaar bij Bloemendaal, Hofman sinds 2010. (ANP)