Recensie

Recensie

Geen razernij, wel smart bij Mary J. Blige

Dat Mary J. Blige iets op haar lever had, bleek tijdens haar optreden afgelopen najaar in Amsterdam. In de Ziggo Dome verwerkte de pas gescheiden zangeres haar pijn tot een aan bloeddorst grenzende razernij. Die furie beloofde veel goeds voor haar nieuwe album. Maar op Strength Of A Woman legt Blige de nadruk niet op woede, maar op herstel, waartoe ze zichzelf en de luisteraar wijsheden toefluistert als ‘Love Yourself’. De stijl van de door eigentijdse helden als Kanye West en Kaytranada bedachte nummers leunt op langgerekte ballades, met een enkele dansbare uitschieter, als ‘Find The Love’ en een spannend ‘Telling The Truth’. Smart krijgt een indrukwekkende vorm in het titelnummer, waar zware drums bonken als een zwaar gemoed.

Bliges woede blijkt slechts uit regels als ‘There’s a special place in hell for you’. Merkwaardig genoeg klinkt ook dit op flemende toon gezongen ‘Set Me Free’ nog als een liefdevolle ballade.