Dagblad

Hoofdredacteur Paans verlaat regionale kranten TMG en stapt over naar Metro

Arjan Paans wordt per direct de nieuwe waarnemend hoofdredacteur van gratis dagblad Metro. Dat bevestigt uitgever Telegraaf Media Groep (TMG). Paans was algemeen hoofdredacteur van de dag- en weekbladen van TMG’s Holland Media Combinatie. Hij leidde onder meer het Noord-Hollands Dagblad, Leidsch Dagblad, Haarlems Dagblad en De Gooi- en Eemlander.

Het vertrek volgt op een conflict tussen hem en de regionale redacties. Eind vorig jaar werd bekend dat de dagbladen een kwart van de 185 banen moeten schrappen. De redacties verweten Paans dat hij zich te makkelijk had neergelegd bij die ontslagen.

„De door de directie ingegeven reorganisatie zorgde voor een ingewikkelde situatie”, zegt Paans in een reactie. „Ik ben er nog steeds van overtuigd dat een reorganisatie noodzakelijk is. Ik heb hierop ingezet en dit heeft kwaad bloed gezet. Daardoor verliep het proces stroef. Het is goed dat iemand anders dit nu gaat doen.” Adjunct-hoofdredacteuren Hugo Schneider en Gerben van ’t Hek nemen Paans’ taken waar. (NRC)