14 doden bij vuurwerkongeluk Mexico

Dertig anderen raakten gewond. Een huis waar vuurwerk lag opgeslagen is totaal verwoest.

Foto: Imelda Medina/Reuters

In Mexico zijn dinsdag veertien mensen omgekomen door een vuurwerkongeluk. Nog 25 anderen raakten gewond, meldt persbureau AP. Volgens de Mexicaanse autoriteiten kwamen bijna alle slachtoffers uit twee families. Onder de doden waren 11 kinderen.

Het ongeluk gebeurde toen een vuurpijl op straat afgeschoten werd en in een huis belandde waar vuurwerk opgeslagen lag. Een voorraad werd daar bewaard voor een religeus feest dat 15 mei gevierd wordt. Het opgeslagen vuurwerk ontplofte vervolgens en verwoestte het huis.

Twitter avatar tlacaelelmex Tlacaélel Tras explosión en San Isidro, municipio de Chilchotla, Puebla, reportan ya 14 muertos y varios heridos. https://t.co/77VX5EhJfW

Het ongeluk gebeurde in de stad San Isidro, dat in centraal-Mexico ligt.

De Mexicaanse president Enrique Nieto reageerde via Twitter en condoleerde de nabestaanden:

Twitter avatar EPN Enrique Peña Nieto Mis condolencias para los familiares y vecinos de quienes perdieron la vida en el trágico accidente ocurrido en Chilchotla, Puebla.
Lees ook: Doden en gewonden bij vuurwerkramp Mexico

Ongelukken

Vuurwerk wordt veel gebruikt in Mexico tijdens feestdagen. Er gebeuren vaker ongelukken met opgeslagen vuurwerk in het land. In december kwamen tientallen mensen om bij een explosie in een van de bekendste vuurwerkmarkten van Mexico. In 2002 kwamen bij een explosie in de kuststad Veracruz 29 mensen om het leven en in 1999 vielen 63 doden door een ongeluk in de stad Celay.