Tv-serie

HBO werkt aan spin-off van tv-serie Game of Thrones

Daenerys in Game of Thrones. Foto HBO
Daenerys in Game of Thrones. Foto HBO

De Amerikaanse betaalzender HBO wil nog geen afscheid nemen van de mythische wereld van Game of Thrones. De zender maakte vorige week bekend dat wordt gewerkt aan een spin-off van de succesvolle fantasy-serie.

HBO heeft vier schrijvers gevraagd om verhalen te bedenken voor een aan Game of Thrones. gerelateerde dramaserie.

Game of Thrones is de succesvolste serie ooit voor de abonneezender. Op 16 juli begint het zevende seizoen. Volgend jaar staat het achtste en laatste seizoen gepland.

George R. R. Martin, de schrijver van de oorspronkelijke romans, en de twee producenten van de acht seizoenen blijven zijdelings betrokken bij de spin-off, aldus HBO. Wanneer een, of meerdere, afgeleide series te zien zijn, heeft HBO nog niet bekendgemaakt. (NRC)