Succes Afghaanse leger

Leider van Islamitische Staat in Afghanistan gedood

Speciale eenheden van het Afghaanse leger hebben de leider van de Afghaanse tak van terreurgroep Islamitische Staat gedood. Dat heeft president Ashraf Ghani zondag in Kabul bekendgemaakt. Het gaat om Abdul Hasib, de man die vorig jaar de leiding van IS in Afghanistan overnam nadat zijn voorganger Hafiz Saeed Khan was gedood bij een Amerikaanse drone-aanval. Hasib werd gedood in de oostelijke provincie Nangarhar. In Afghanistan vecht IS sinds 2015 tegen zowel het Afghaanse leger en Amerikaanse militairen als tegen de Talibaan. Afgelopen maart zat de terreurgroep achter een spectaculaire aanval op een militair ziekenhuis in de hoofdstad Kabul. Verkleed als medisch personeel drongen strijders het ziekenhuis binnen en openden het vuur. Er vielen meer dan veertig doden. (Reuters)