Ministers achter protestactie vrouwen tegen GeenStijl

De ministers Jet Bussemaker en Melanie Schultz van Haegen staan achter de open brief van journalistes en andere vrouwen tegen GeenStijl. Beiden zouden de brief zelf ook hebben ondertekend als hen dat was gevraagd. De brief van vrijdag roept bedrijven op om „kritisch na te denken” over de vraag of ze wel willen adverteren op een site die vrouwen vernedert. Bussemaker (OCW) noemde de brief zondag in Buitenhof „een goede actie”: „Ik vind dat hier echt een grens is overschreden”. Minister Schultz (Infrastructuur en Milieu) onderschreef dit in WNL op Zondag. GeenStijl plaatste vorig weekend een foto van een Volkskrant-journaliste, die kritisch schreef over de site, en riep de lezers op om haar „seksistische complimentjes” te geven. De geplaatste reacties bevatten beledigingen en ruwe seksuele fantasieën over de vrouw. (ANP)