Arjan Paans van regionale kranten TMG naar Metro

Arjan Paans vertrekt als algemeen hoofdredacteur bij de regionale kranten van Holland Media Combinatie na een conflict met de redacties.

Foto Vincent Jannink / ANP

Arjan Paans wordt per direct de nieuwe waarnemend hoofdredacteur van het gratis dagblad Metro. Dat bevestigt TMG, de uitgever van Metro. Tot vandaag was Paans algemeen hoofdredacteur van de dag- en weekbladen van Holland Media Combinatie van TMG, waaronder het Noord-Hollands Dagblad, Leidsch Dagblad, Haarlems Dagblad en De Gooi- en Eemlander.

In een verklaring laat TMG weten dat Paans de “ingezette innovatie” bij Metro moet versnellen en het blad beter moet “laten aansluiten bij de behoefte van met name de millennial”.

Lees ook: Regiokranten boos op TMG

Het vertrek van Paans volgt op een conflict tussen hem en de redacties van de regionale kranten. Eind vorig jaar werd bekend dat de dagbladen stevig moesten reorganiseren. Een kwart van de 185 banen zou moeten verdwijnen en de redacties verweten Paans dat hij zich te makkelijk had neergelegd bij de ontslagen. “De door de directie ingegeven reorganisatie zorgde voor een ingewikkelde situatie,” zegt Paans in een reactie tegen NRC.

“Ik ben er nog steeds van overtuigd dat een reorganisatie noodzakelijk is. Ik heb hierop ingezet en dit heeft kwaad bloed gezet. Daardoor verliep het proces stroef. Het is goed dat iemand anders dit nu gaat doen.”

De taken van Paans worden voorlopig waargenomen door adjunct-hoofdredacteuren Hugo Schneider en Gerben van ’t Hek.