Motorcross

Jeffrey Herlings wint zijn eerste grand prix in de koningsklasse

Jeffrey Herlings heeft zondag in de MXGP de Grote Prijs van Letland gewonnen. De 22-jarige Nederlandse motorcrosser was in Kegums in beide manches de snelste. Tot zondag was de tweede plaats de beste prestatie van de 22-jarige Herlings, die vorig seizoen nog uitkwam in de MX2. In die klasse behaalde hij drie wereldtitels. In de eerste manche in Letland bleef Herlings de Belg Clément Desalle voor. De Italiaan Antonio Cairoli eindigde in de tweede manche achter de Nederlander. Herlings steeg door zijn zege in de zevende wedstrijd van het seizoen naar de zevende plaats in de totaalstand. Hij heeft nu 174 punten. Cairoli is koploper met 258 punten, gevolgd door de Sloveen Tim Gajser met 241 punten. De Fransman Gautier Paulin is derde met 220 punten. (ANP)